sábado, 7 de outubro de 2017

Diferenzas gastronómicas no mundo, Lucía Sánchez Suárez (4º ESO)

Existen diferentes culturas gastronómicas en todo o mundo. Moitos teñen algunha comida bastante rara para nós. Tanto como os galegos temos a empanada, o caldo, os callos, o polbo á feira, os percebes, etc. noutros países teñen comidas tan raras como tarántula frita (Camboia), ollos xigantes de atún (Xapón), polbo vivo (Corea do sur), lagarto seco (Hong Kong), feto de pato xa desenvolvido (Filipinas), cabalos de mar, estrelas de mar e escorpións nun pau (China), peixe globo (Xapón), larvas das agresivas e xigantes formigas negras Liometopum (México), Casu Marza (Cerdeña), patas de galiña (China), pel e graxa de balea boreal (Groenlandia), ovos centenarios (China), etc.

Pero non só pasa coas comidas, tamén ocorre coas bebidas, por exemplo, un vaso de tomate, vinagre e ollos de ovella para a resaca (Mongolia) e viño de rato (China). Seríamos capaces de comer peixe globo ou polbo vivo correndo o perigo de poder morrer? Desde logo eu prefiro a comida típica galega.

Lucía Sánchez Suárez

4º ESO

Ningún comentario:

Publicar un comentario